Acum

Acum că am 25 de ani, nu mi se pare că e vreo diferenţă notabilă faţă de când aveam 24. Totul e aparent la fel, camera, masa, imaginea ce pătrunde pe fereastră, la fel şi florile pe care le îngrijesc şi care, de-alungul lunilor s-au cam chinuit să prindă cât mai mult soare, iar acum sunt cam aplecate în direcţia ferestrei…

Dar eu? Pare-se că şi eu sunt la fel, ce e aşa mare scofală, un an în plus… În interiorul meu însă, parcă se mai naşte din când în când un gând care e îngrijorat parcăîn faţa anilor. Ce ni-e şi cu acest „paradox” al timpului? Impresia e că nu trece cu una cu două, dar după ce s-a scurs, ne stă pe limbă expresia „ce-o mai zburat timpul…”

Apropo de timp, alaltăseară am zis să mă „masochesc” puţin. Aşa că am fost să-mi văd liceul. Fiind vacanţă, clădirea era părăsită parcă, coridoarele fiind scăldate în blânda lumină a soarelui de seară, iar mintea mea le umplea cu amintiri. Dacă sunt şi nostalgici printre voi, cei care citiţi acum, înţelegeţi poate mai uşor ce stare mă încerca în acele momente: o bucurie amestecată cu tristeţe, pe măsură ce străbăteam coridoare şi vedeam săli în care odinioară intram, ori cu teamă din pricina temei nefăcute, ori cu plăcere că aveam oră cu vreun prof sau profă ca lumea.. ori cu plictiseală.. ori nu mai intram deloc şi mergeam în curte la un baschet:) Îmi aduc aminte în special clasa a 12-a, când eram atât de artişti toţi, cântam la chitară şi impresionam fete (între noi fie vorba eu unul nu cred că am impresionat vreuna pe-atunci:P). Erau atâtea ore la care mergeam de plăcere la un moment dat, atât pentru faptul că era interesant subiectul lecţiei, ori pentru că întram în dispute cu profesorii, mai mult sau mai puţin prieteneşti. Însă pot zice că niciodată nu am avut parte de spectacolele groteşti pe care le putem viziona acum pe net din şcolile noastre. Nu. Era altfel, încă nu era acea lipsă de respect crasă şi bădărănie care se observă astăzi.

Hai să nu mă lungesc prea mult în nostalgia asta… Numai bine, oameni, mai vorbim!

Reclame

5 comments so far

 1. cinevanecelebru on

  „între noi fie vorba eu unul nu cred că am impresionat vreuna pe-atunci:P”- te’ntelegem…:))

 2. Vera on

  La multi ani cu intarziere!

  • golby on

   Mulţumesc!

 3. Vera on

  P.S:Cred ca toti suntem cuprinsi de nostalgie cand e vorba de amintirile din liceu…

 4. tyty on

  Amintiri din liceu…Apropo, si eu am fost la liceul unde am invatat dar pe linga nostalgie am simtit si un fel de satisfactie ca acum eram libera sa merg unde voiam nu mai eram retinuta la poarta de portar sa-i arat biletul de voie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: