Firea omului

Atunci când o duci rău, când stai prost cu banii sau ai o decepţie sentimentală sau ceva de genul.. Şi vezi pe alţii că  sunt bine, ca au o relaţie fericită şi armonioasă.. Chiar te poţi bucura sincer? Chiar există adevăr în vorba aia „mă bucur pentru tine/voi!” Eu am constatat că nu prea. Când îmi vărs interioarele de amar şi văd pe un prieten sau prietenă că tot timpul e cu zâmbetul pe buze „ce fericit sunt!” parcă mi se face şi mai rău. Pot să zic mult şi bine că mă bucur că e fericit, dar de fapt e invers. Nu că mi-e ciudă pe persoană, pur şi simplu adaugă la starea urâtă. Şi mai văd şi poze cu ei pe net cu „iubi” lor şi clar comentariile „ce bine vă stă împreună! cât mă bucur pentru voi!” mă cam ia cu o stare… Şi acele comentarii sunt lăsate exclusiv de femei! Mda…

Suntem egoişti, asta e clar, iar caracteristica asta cred că merge mult mai departe decât ne-am imagina noi. De exemplu, dacă ajut pe cineva fără alt motiv decât că are nevoie şi sunt disponibil, s-ar zice că sunt altruist, că îmi place să ajut. Da, dar mai e ceva. Mă simt EU bine când ajut pe cineva şi ştiu asta de la inceput. Şi în interiorul meu mă gândesc.. În viitor o să mi se întoarcă favorul. Până la urmă de egoism nu scăpăm. Şi recunosc. Sunt egoist. Dar nu sunt egoist în detrimentul celor din jur 😛

Reclame

8 comments so far

 1. cinevanecelebru on

  Sa te intreb ceva. Cand nu ai problemele mentionate in primul enunt. Adica nu te simti neimplinit, -pentru ca de fapt asta este starea de care vorbesti- chiar te bucuri sincer pentru altcineva?

  • golby on

   Atunci cred că se poate, pentru că vezi totul în altă lumină. Aici se fac diferenţele între oameni, probabil. Dacă ar fi toţi din oficiu fericiţi şi cu un trai asigurat, tot ar exista unii care ar găsi motive pentru care să nu le convină ceva.

   • cinevanecelebru on

    Nu cred ca exista om care sa se bucure sincer pt reusitele altuia. Poate doar daca este vorba de persoana iubita.

 2. lorrena on

  Ma bucur pentru reusitele celor la care tin cu adevarat, pentru restul … pot sa zic „bravo lor”.nu-i invidiez, dar nici nu sar in sus de bucurie … mi-e totuna.

 3. Alexandru on

  Bucuria pentru altul când eşti trist şi nu vezi perspective, este ca şi admiraţia unui actogenar pentru activitatea ta sexuală. Se întâmplă să te bucuri sincer pentru alţii însă numai dacă bucuria lui o poţi înţelege, adică împlinirea lui te-ar bucura şi pe tine. Cum te-ai bucura pentru cineva, chiar şi prieten, dacă a câştigat un campionat de criket? Asta explica repulsia unora fata de comentariile constipate ale unor tute, din acelea pe care le vezi pe hi5 sau te miri ce poze nesărate.

 4. tyty on

  Eu cred ca nu e o greseala sa te bucuri sincer de o pereche daca l-e sta bine impreuna, te bucuri ca se inteleg si ca l-e merge bine.Da… sint femeie si nimic din lumea asta buna sau rea nu ma impiedica sa ma bucur de ceva, de faptul ca esti bine, ca ai vizitat nu stiu ce oras,de faptul ca scrii ,a te bucura de reusitele cuiva la un examen sau chiar in viata, nu trebuie sa nasca egoism ,invidie, sau mai stiu eu, vezi de aceea nu va merge voua bine ca n-ati invatat sa va bucurati de bucuria altora. Oricum fiecare cu parerea lui, ca m-am enervat deja.

  • golby on

   Ziceam de cazul clar în care eu mă aflu într-o situaţie neplăcută. Atunci îmi vine greu să mai simt bucurie de vreun fel pentru alţii, pentru că eu sunt amărât. Şi mă doare pe mine, că nu sunt şi eu în situaţia lor. E ceva omenesc, zic eu, chiar dacă nu e de lăudat.

 5. tyty on

  Chiar daca nu te bucuri in cazul tau atunci priveste cu nostalgie si spuneti in gind: / Uite asa as vrea si eu sa fiu/Stii ce se zice :/Ai grija ce iti doresti ca ar putea sa se implineasca/,In cazul tau ar fi spre bine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: