Pimbare

Câteva click-uri după miezul nopţii şi camera cade peste mine. Ce pot face atunci? Simplu, apelez la buna mea prietenă, bicicleta, care nu comentează niciodată când vreau să ies cu ea la o plimbare.

Plec la drum, iau geanta în spate, o bluză, că deh, deşi e august, e trecut de miezul nopţii.. Weather underground îmi zice că în urmă cu jumătate de oră erau 19 grade. Cer senin. Booon. Hai să mergem. Mă opresc la Mol. Nu, nu ca să fac plinul la benzină, ci ca să iau nişte bere. Îmi aduc subit aminte faza din South Park în care nişte copii sunt luaţi la vânătoare de unchiul unuia dintre ei, le dă la fiecare o puşcă şi o doză de bere, iar în momentul în care unul întoarce puşca spre altul, unchiul zice „Be careful, son, you’re gonna spill your beer!” (Ai grijă, copile, c-o să-ţi dai berea pe jos!) :))))

Să continuăm. O iau pe Cluj, spre centru. Din sens opus, alt biciclist. Mă uit mai bine, un prieten, fost coleg de liceu, îl salut. Continuu drumul. Ora era.. vreo 1 fără ceva. Lumea are activitate la ora asta, ce naiba. Ajung în intersecţia BCR, relativ goală, câte-o maşină, două. Asta e fain noaptea, e trafic aproape inexistent, şoseaua e a mea!:) Na, merg eu ce merg, ajung în Unirii. Boon. Mă aşez frumos la fântână, deschid berea şi beau liniştit. Prin Unirii ce poate fi… Oameni care lucrează la scena de acolo, (tot timpul e ceva de dat jos, de ridicat, de orice. În rest, cei de la terase, care la ora asta sunt paznici numai. Sau cine ştie, poate e deschis, nici n-am întrebat. Apoi sunt oameni răzleţi care ies de prin localurile din Unirii. În celălalt colţ de piaţă, un cuplu, pe băncile de beton… Cât am stat eu acolo să beau berea şi să fac diverse procese cognitive şi mai ştiu eu ce, ei şi-au văzut de treabă nestingheriţi, dintr-un sărut în altul. Erau drăguţi, aproape că m-am minunat. Dar n-am apucat. S-a terminat berea, semna că trebuia să mă urnesc.

Merg în continuare. O iau pe Aradului. Văd o tipă cu fustă scurtă care merge agale pe trotuar. Hmmm. O fi de aia? Dar de care să fie oare? 😛 Clar că era de aia, am întors capul după ea în trecere şi a bolborosit ceva, nu am prins ce… Probabil încerca să mă combine la un scurt sau mai ştiu eu ce… La cum arată unele, ar trebui ELE să plătească pentru sex… Asta era, hmm.. aşa şi aşa, nici nici. Treaba ei, probabil că face asta ca să-şi poată plăti taxa la facultă (da, sunt din Banat şi da, aici nu zicem cuvintele întregi.. cel puţin o poarte din ele…), oaaa.. Ce justificări am în mine. Mă  apropii de ieşirea din oraş. Ce să fac? Mai vreau.. Pe cai, Măria Ta! Hai să merg înainte… Am mers, am mers, am mers.. Maşini pe măsura orei 1 jumate cam aşa era. Noaptea, să nu uitaţi 😛 Un tir o trecut cam periculos de aproape de mine. Stopuri reflectorizante am, bec roşu am, nu avea cum să nu mă vadă. Un inconştient.

Ajung la drumul care o ia spre Băile Călacea.. Zic ce naiba, hai şi p-aici:) Am mai mers vreo 5 min până am zis că fac pauză, după care mă întorc. Am lăsat bicicleta jos şi m-am pus pe iarbă, rezemându-mă de un copac de pe marginea drumului. În depărtare se aud din când în când tirurile care circulă între Timişoara şi Arad. Luna îşi face loc prin nişte norişori ca o pânză. Iarba moale şi destul de uscată. Loc numai bun, mai mai că era să adorm acolo privind cerul…

După vreo jumătate de oră de stat, admirat celestul şi relaxare mentală, am decis că e vremea de întoarcere. M-am urcat în şa, am pedalat agale… agale… agale… Până înapoi în oraş… Până înapoi acasă.. În camera care cade peste mine. Dar surpriză, camera s-a potolit:) Iar eu prevăd că voi trăi de data asta:)

Reclame

2 comments so far

  1. Gamaliel Duze on

    Si tu tot cu Weather Underground, a? Banuiesc ca trebuie sa fie ceva si de capul lor, atunci…

    • golby on

      Da, să ştii că e util, arată starea vremii din jumate în jumate de oră, plus prognoze.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: